Tasty & Healthy Suksesskake

Hei alle sammen, Mai måned er en frisk og fin tid her i Norge, derfor tenker jeg at det passer fantastisk med en veldig tradisjonell norsk oppskrift. Men, med en sunn "twist", sånn at du kan spise den med god samvittighet. Denne kaken er alltid en suksess når den kommer på bordet, og er ypperlig å servere som dessert på for eksempel 17. mai.

Den er sukkerfri, glutenfri og melkefri! Så den passer også perfekt til gjestene dine som har allergi.

La oss sett i gang med oppskriften!

Størrelse: 10 dl kake.

❤❤❤❤ Dette trenger du ❤❤❤❤

Mandler Bunn:
★ 5 eggehviter

★ 1,1 dl av grov mandelmel (se tips)

★ 1,1 dl glutenfri havremel (se tips)

★ 1,5 dl Stevia eller sukrin

★ 5 ss honning

★ 1 ts bakepulver eller natron

★ 1 ts kanel

Eggekrem:
★ 1 Boks lett kokosmelk

★ 5 eggeplommer

★ 2 ss vanilje ekstrakt

★ 2 ss kokosolje

★ 1 dl honning

★ 1 dl Stevia eller sukrin

★ 2 ss av maizena eller potetmel

★ 2 ss gelatin pulver

Til Pynt:

★ Mandler i skiver, hakkede sjokolade eller kokos.

❤❤❤❤ Slik gjør du det ❤❤❤❤

Bunnen:

★ Sett stekeovnen på 200 grader.

★ Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket eggehviten stiv.

★ Bruk en kjøkkenmaskin med visper, og pisk eggehvitene uten å tilsette Stevia til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett ca. halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere.

★ Tilsett resten av ingrediensene og bland med en tre skje

★ Kle et bakebrett med bakepapir.

★ Hell røren på bakebrett.

★ Stek i 15-20 minutter

★ Avkjøl kaken i kjøleskap

Eggekrem:

★ Bland alle ingredienser i en bolle unntatt eggeplommene.

★ Varm opp blandingen på lav varme til temperaturen er 50 degC.

★ Tilsett eggeplommer og varm opp til 75 degC. Rør hele tiden! Du ser at blandingen blir tykkere.

★ Avkjøl kremen i kjøleskap. Den blir tykkere når den blir kald.

★ Hell kremen på toppen av kaken og avkjøl i minst 2 timer. Dekorer med mandler eller sukkerfri sjokolade.

VELBEKOMME!

❤❤❤❤ Tasty&Healthy Tips ❤❤❤❤

✓ Til å lage mandel mel, bare kjøp mandler og grovhakk de i kjøkkenmaskin.

✓ Til å lage Havremel, bare kjøp havregryn og hakk den i kjøkkenmaskin til det er pulver.

✓ Dette er et billig og godt alternativ til å kjøpe ferdig mel i butikken.

Ha en sunn dag,

Tasty&Healthy By Lucy