Tacokveld med spennende fylling

Tacokveld er veldig populært, alle elsker Taco!

Men hva med en med spennende, protein rik og billig fylling?

Kokte linser er godt, gir masse næring og er en langt billigere proteinkilde enn kjøtt.

Ekstrakt fra http://www.kk.no/livsstil/derfor-b%C3%B8r-du-spise-linser-19272

Nordmenn har ennå ikke helt trykket bønner og linser til sitt bryst.

  1. Linser er sunne
    2,5 desiliter kokte linser gir deg 18 gram proteiner, 15 gram fiber, mindre enn ett gram fett og ikke noe som helst kolesterol.

I tillegg gir 2,5 desiliter kokte linser deg 90 prosent av det anbefalte dags inntaket av folsyre.

  1. Linser kan oppbevares i evigheter
    Tørre linser har knapt en «best før»-dato. De kan bli blasse i fargen, men smak og næringsinnhold endrer seg ikke.

  2. De krever ikke bløtlegging
    De er enklere å ha med å gjøre enn erter og bønner, som må ligge i bløt natten over. Koketiden for linser avhenger selvsagt av størrelsen på dem, men de minste typene trenger bare et par minutter.

  3. De er anvendelige
    Du kan bruke dem i varme og kalde retter, som en siderett eller som en del av hovedretten. Grønne linser er for eksempel fortreffelige i salat - røde linser er kjempefine i supper og gryteretter.

  4. De er billige!
    Et halvt kilo tørre linser er mye mat, og koster cirka 30 kroner i vanlig butikk eller i en helsekostforretning. Er du så heldig å bo et sted der det finnes innvandrerbutikker kan du regne med å finne enda rimeligere linser der.


Du kan også kjøpe de i boks, alltid anbefaler jeg å kjøpe de økologisk.

Sjekk tipsene for hvordan spise mer og prøv denne deilige linseoppskriften:

Taco med Linser fylling

Ingredienser til 6 "Taco Shells"

  • 1 boks med økologiske kokt linser, eller 230 gr av kokt linser.

  • 2 Poteter, hakkede.

  • 1 løk, hakkede.

  • 1 gulrot, revet

  • 1/2 squash, revet

  • 2 hvitløkfedd, fin hakkede.

  • 1 boks med taco salsa

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts av chili flakes

  • 1 ts paprikapulver

  • 0,5 ts hvitløkspulver

  • 1/4 kopp vann

  • 1 ss olivenolje

  • Til pynt: hakkede salat eller spinat, hakkede tomater, fersk koriander, jalapenos, avocado, mango.


Slik gjør du det

  • I en varm panne med oljen, Tilsett krydderne, hvitløk og løk. Stek dem til de er brune. Rør godt.

  • Tilsett hakkede poteter og stek dem i 5 minutter.

  • Tilsett resten av ingrediensene og la de kok i 10 min i lav varme.

  • Fyll taco shell med fylling og pynt med din favoritter (salat, mango, koriander, etc.)

Ha en sunn dag!

Tasty & Healthy by Lucy