Super ENKEL Empanadas

Empanadas er en søramerikansk matrett. håndholdt innbakt lomme av hvete eller mais.

Fylling, deig, og metode for matlaging varierer ikke bare fra land til land, men også etter geografisk region og demografisk innad i landene. For eksempel kan sosioøkonomiske faktorer samt geografiske trekk påvirke om en regionens empanadas kan inneholde poteter, bønner, kjøtt, fisk, ris, etc.

Her er en eksempel av vanlige empanadas.

De er kjempe godt, men det er litt arbeid til å lage de fra bunnen. Derfor i dag har jeg en enklere måte til å lage Empanada med: "Lucy's Twist with the norwegian touch"


Ingredienser: 10 empanadas

  • 1 Pakke med lomper

  • Fylling (se tips nedenfor)

  • 1 egg + 2 SS kikerter mel (se tips nedenfor) til pensling.


Slik gjør du det

  • Visp eggen med kikerter mel i en skål

  • Pensle kantene av lompe med egge miks

  • Fyll empanadas med din favorit fylling.

(Bilde fra google.no)

  • Pensle hele utsiden av empanada

  • Bake det i 15 min eller til de blir brune @ 220 degC.

Tips:

  • Fylling: Prøv å unngå veldig vått fylling. Jeg anbefales kokt poteter med ost, eller kjøttdeig, kylling, bare ost, etc.

Til mine i bildet, brukte jeg bønner krem (kjør kokt bønner i en Food Processor og tilsett salt, pepper, taco krydder, etc.)

  • kikerter mel finner du det på internasjonale mat eller økologiske butikkene.

  • Du kan også bruken en liten taco tortilla istedenfor lompe.

Jeg håper at det smakes!

Ha en sunn dag.

Tasty & Healthy by Lucy.