Lucy's Sunt Tiramisu

Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks, mascarponeost og espressokaffe er alt du trenger til en vanlig Tiramisu. Tiramisu betyr "ta meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

Men dere vet at jeg er ikke vanlig, derfor måte jeg lag mitt eget versjon og det er selvfølgelig sunnere og godt!

Jeg bruker ikke fingerkjeks, men du kan bruke de om vil ikke lage kaken på forhånd.

Ingredienser:

Kake:

  • 180 ml eggehviter
  • 50g havremel
  • 1 ts kanel
  • 3 ss Søtningsmiddel

Jeg brukte også halv presset sitron og litt av revet sitronskall.

kremen:
- 3 stk eggeplomme - 3 ss Søtningsmiddel - 150 g mascarponeost (italiensk myk ost) - 150 ml mandel melk (eller vanlig melk) - 2 ts potet mel

Andre:

  • 2 dl kald espressokaffe
  • 2 ss konjakk eller amaretto
  • 4 ss revet kokesjokolade
  • 2 ss kanel

Slik gjør du:

Kake:

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Pisk eggehvitene stive.
  • Bland sammen havremel, kanel og søtningsmiddel.
  • Tilsett tør ingrediensene til eggehvitene.
  • Sett inn i formen, jeg brukte en 20 cm silikon form.
  • Bake i 20-25 min.
  • Ta kaken ut av formen og la den avkjøle.
  • Del i 3 lag

Kremen:

  • kok opp melken, bland eggeplommer med søtningsmiddel, kanel og potet mel og pisk luftig. Vær forsiktig at du koker ikke eggeplommer. Temperatur må går ikke over 70 degC.
  • Ta av varmen
  • La den avkjøle
  • Tilsett mascarpone og rør glatt.

Tiramisu:

  • Legg et lag med krem i bunnen av en serverings skål på 20 cm.
  • Bland kaffen med konjakk.
  • Dypp en kake lag raskt i kaffen og legg dem på kremen.
  • Legg 2 nytt lag med krem, kake oppå og avslutt med et lag krem.
  • Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca 1 time før servering.