Sunt Pastel de tres leches (Tres Leches kake)

Tres leches kake er berømt over hele Latin-Amerika.

Den heter Tres (3) Leches fordi den lages med 3 typer melk: søt kondensmelk ("condensed milk" på engelsk), viking melk ("evaporated milk" på engelsk) og kremfløte ("heavy cream"). Ja, det er mye sukker og fett på den original versjonen.

Kaken er spesiell på alle måter. Selve kaken er en veldig luftig form for sukkerbrødsbunn.

Kaken dynkes over natten med en tremelks-blanding - og det er virkelig helt utrolig hvor store mengder melk denne kakebunnen absorberer!

Men, her kommer jeg med en sunn variant selvfølgelig!

Original eller Sunn versjonen, denne er en helt unike kaken som jeg virkelig anbefaler deg å teste ut! En virkelig nydelig og spennende dessertkake!

Kake:

180 ml eggehviter
50g havremel
1 ts kanel
3 ss Søtningsmiddel
Jeg brukte også en halv presset sitron og litt revet sitronskall.

3 melk blanding:
krem 1:
- 3 stk eggeplomme - 3 ss Søtningsmiddel - 150 gr vanilje yogurt - 100 ml mandel melk (eller vanlig melk) - 2 ts potet mel

krem 2:
- Kokoskrem (1 boks) - 4 ss Søtningsmiddel

Andre:

2 dl appelsinjus
2 ss rum (valgfri)
Revet kokesjokolade
Kanel

Slik gjør du:

Kake:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk eggehvitene stive.
Bland sammen havremel, kanel og søtningsmiddel.
Tilsett de tørre ingrediensene til eggehvitene.
Sett inn i formen, jeg brukte en 20 cm silikon form.
Bake i 20-25 min.
Ta kaken ut av formen og la den avkjøle.

Del i 3 lag

Krem 1:
Kok opp melken med yoghurten, bland eggeplommer med søtningsmiddel, kanel og potetmel og pisk luftig. Vær forsiktig at du koker ikke eggeplommer. Temperatur må går ikke over 70 degC.

Ta den av varmen og la den avkjøle

Krem 2:

Pisk kokoskremen med søtningsmiddel.

Pastel 3 Leches "Montering"

Bland jusen med rommen.
Legg et lag med krem 1 i bunnen av en serverings skål på 20 cm.
Legg ett kakelaget på toppen av kremen 1
Hell litt av jusen med rommen på kakelaget
Legg neste lag med kremen (1+2).
Og gjenta det med resten av kaken
Avslutt med et lag av krem 2.

Dryss revet sjokolade og kanel på toppen og avkjøl over natten før servering.