GlutenFri Sjokolade Hjerter

Min 5 åring spurte på en tirsdag om det var helg, slik at hun kunne ha iskrem. Jeg sa at det var ikke helg ennå. Så bestemte vi oss til å lage noen sunne sjokolade "muffins" i stedet for iskrem.

De er glutenfri og super enkelt å lage med barna, ingen vanskelige instruksjoner og ingen risiko for en stor rot.

Her er oppskriften:


Glutenfri - Sjokolade muffins (vegansk alternativ)

Ingredienser:

★ 1 kopp mandel melk (usøtet)

★ 1 banan

★ ½ kopp glutenfri havregryn mel

★ 2 SS av potetmel eller maizena

★ 3 SS usøtet kakao

★ 1 SS av kanel

★ 1 SS av vanilje ekstrakt

★ ¼ kopp Stevia (eller kokos sukker eller honning)

★ 1 egg (eller 4 SS av kokosolje til en vegan alternativ)

★ 1 ts bakepulver

★ 1 SS av kokos mel (eller mandelmel)


Slik gjøre du:

★ Legg alle ingrediensene i en blender og bland godt. Datteren min elsker å gjøre dette selv.

★ Hell røren i muffinsformer eller kake form, avhengig av hva du ønsker å gjøre. Vi brukte hjerter former.

★ Stek i 15 min (Hvis du lager muffins) eller 20-25 min (hvis du lager kake) på 200 degC.

★ Spis Alt!

Tips: Du kan legge til hakkede nøtter, rosiner eller kokosflaks på toppen før du legger dem i ovnen.


Ha en sunn dag.

Tasty&Healthy By Lucy ★