Rødbeter og Quinoa Burger

Hei alle sammen, I dag har jeg en ny ingrediens til dere: Quinoa!

Quinoa er noe helt nytt for mange i Norge. De meste vet ikke hva quinoa er.

Quinoa er et frø fra Sør-Amerika. Hovedsakelig produseres det i Bolivia og Peru, altså i Andesfjellene. Fra gammelt av har Quinoa vært en viktig ingrediens i maten til befolkningen i disse områdene.

Quinoa er rikt på magnesium, kalsium, protein og aminosyrer i tillegg til flere typer av vitamin B og det er også glutenfritt.

Quinoa kan brukes på flere måter. Mange bruker Quinoa som en erstatning til ris, nudler eller poteter. Det kan fint serveres både varmt og kaldt.

En ting med quinoa er at du må skylles den før du kan bruke den. Quinoa inneholder naturlige bitterstoffer som vi bør skylle bort før vi spiser den. Jeg liker også å la det i vann i minst 8 timer.

Siden quinoa er så sunn ville jeg å lage en burger med den og grønnsaker.

Rødbeter er rik på folsyre, antioksidanter og jern og inneholder masse C-vitaminer.

Konklusjon: En perfekt kombinasjon som er bra for kroppen :)


Rødbeter og Quinoa Burger

Ingredienser:

  • 3 små Rødbeter
  • 1 kopp med Quinoa
  • 1 gulrot
  • 1/2 kopp med kombinasjon av: linfrø, solsikkefrø, gresskar frø og sesamfrø.
  • 1 egg (kan erstattes med 1/4 kopp kokosmelk)
  • 1 løk
  • 3 hvitløkfedd
  • Urter: Spisskummen, pepper, salt, paprika, hvitløk pulver.

Slik gjør du

  • Ta quinoa i en bol med 2 kopp vann. La den i vann i minst 8 timer.

  • Skyll quinoaen godt under springen ved hjelp av en sil.

  • Kjør quinoa i en blender med eggen (eller kokosmelk).

  • Riv rødbeter, gulroten, løken og hvitløken.

  • Hell quinoa, rivet grønnsakene, frøene og urtene i en bol.

  • Bland de godt med hender.

  • Lag burgere og steke de i en varmt stekepanne.

Du kan spise de med salat og brød eller poteter.

Han sunn dag!

Tasty&Healthy By Lucy