Ris med Tropikalsk smak

Ris er veldig populært i Venezuela, det er perfekt som middagsmat på en hverdag. I risen har man rett og slett det man skulle ha for hånden.

Fullkornsris er en kilde til sunne karbohydrater, fiber, antioksidanter og viktige mikronæringsstoffer (sink, magnesium, kobber, fosfor, vitamin B1 og B6).

I tillegg har vi masse grønnsaker og mye smak i denne rett.


Ingredienser: (4 porsjoner)

  • 1⁄2 stk frisk ananas

  • 1 Ss kokos olje

  • 1⁄2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 stk finhakket rød chili

  • 2 stk revet gulroter

  • 1 stk rødløk

  • 1/2 stk revet squash

  • 2 kopp med grovhakkede sopp

  • 1 båt finhakket hvitløk

  • 8 dl kokt fullkornriss

  • 1⁄2 kopp grovhakkede cashewnøtter

  • 1/4 kopp rosiner

  • 1 SS soya saus

  • Valnøtter til pynt


Slik gjør du det:

  • Skrell ananas og skjær den i biter. Legg ananas i en skål, krydre den med salt og pepper og dryss over chiliflak og steke den i en varm stekepanne i 7 min med litt kokos olje.

  • Skjær rødløk i små biter.

  • Fres hvitløk i en varm wok eller stor stekepanne. Ha i alle grønnsakene, resten av krydder og soya saus og stek i et par minutter.

  • Ha i ris og rosiner og stek videre til risen har fått en litt gyllen farge.

  • Server den stekte risen med ananas og pynt med valnøtter.