Quinoa Burgers

Quinoa er en frø stappfull av næringstoffer, fri for gluten, godt på smak, og enkelt i bruk, dette bør du prøve!

Quinoa er glutenfritt, noe som gjør dette frøet til et godt alternativ for de som ikke tåler gluten.

Quinoa Burgers er en enkel og smaksfull måte å spise quinoa.

Ingredienser: (12 mini burgers)

  • 1 kopp quinoa
  • 1 egg
  • 1 løk, revet
  • 2 gulrøtter, revet
  • 1/2 squash, revet og drenert
  • 3 hvitløkfedd, finhakk
  • Salt og pepper
  • Chili flakes
  • 3 SS linfrø
  • 1/4 kopp havremel, eller andre glutenfri mel.

Slik gjør du det

  • Vask Quinoa under vann i minst 5 min.
  • Kok Quinoa i 2 kopp vann i 20 - 25 min, quinoaen skal bli mør. Ta gryta av varmen, sil av eventuelt gjenværende vann, og la blandingen avkjøles litt. Press ut resten av væsken så godt du kan.
  • Ha blandingen over i en bolle. Tilsett egg, gulrøtter, squash, hviløk, linfrø, chili, salt og pepper. Rør det hele godt sammen.
  • Til slutt tilsetter du melet, som du blander inn med fingrene.
  • La deigen hvile i fem minutter.
  • Del deretter deigen i 12 like store biter. Form de som burger.
  • Stek de i en panne med litt olivenolje til de er brune i begge sider.

Du kan servere de i forskjellige måter:

  • Som Burger med brød og tilbehør.

  • Med frisk Salat

  • eller du kan lage boller istedenfor av burger form

Bildene tatt fra Google.no som inspirasjon.

Ha en sunn dag.

Tasty & healthy by Lucy.