Kikerter Kjokolade Kake

Protein rik, enkel og veldig GODT!

Kikerter brownie med gulrøtter og kakao frosting.

Ingredienser til Kake:

  • 1 koker av kokte kikerter, skyllet og rent.
  • 50 gr sukkerfri mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 3 Ss av kokosolje
  • 3 Ss av kakao
  • 1 Ss av kanel
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 kopp søtningsmiddel (eller mer hvis du liker det søtere)
  • 1/4 kopp havremel
  • 1/4 kopp melk (jeg brukte mandelmælk)
  • Hakkede nøtter

Ingredienser til Glasuren :

  • 2 kokte gulrøtter
  • 2 tbs av kakao
  • 4 dadler
  • Søtningsmiddel (valgfritt: honning, agave nektar eller stevia)
  • 3 ts vegetabilsk melk

    Slik gjør du

Til Kake:

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  • Skill eggehvitene fra eggeplommer.

  • Ha eggehviter i en ren, tørr bolle. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne.

  • I en food processor tilsett alle de andre ingredienser (uten nøter og sjokolade) og bland godt. Legg til egggehvene forsiktig og bland alt.

  • Tilsett nøter og sjokolader i biter og bland de inn ved hånd.

  • Stek kaken i 30-40 min.

  • La den kjøle seg i romtemperatur i 20 min.

Til Glasur:

  • Kok gulrøtene til det er mykt.
  • Legg dem sammen med dadler i en foodprocessor til de er puré.
  • Bland pureen med resten av ingrediensene
  • La det avkjøles og bruk ir som vanlig glasur til pynt.

Nyt!!!!

Tasty&Healthy by Lucy