Glutenfri Amaranth Vaffler

Amaranth er et vidunderfrø som er proppfullt med proteiner, sunne fettsyrer, mineraler og vitaminer.

Det næringsrike amaranthfrøet har lenge vært kjent hos befolkningen i Sør-Amerika og både inkaene og aztekerne mente at frøene forlenger livet ditt.

Dette næringsbombe er botanisk sett en frøplante på lik linje som blant annet bokhvete og quinoa.

Likevel blir frøene brukt på samme måte som «vanlig» korn og derfor blir det også omtalt som en kornsort. Amaranthfrøene har en søt og mild nøtteaktig smak.

De næringsrike amaranthfrøene har et høyt innhold av protein, sunne fettsyrer og kostfiber. Amaranth har et uvanlig høyt innhold av den essensielle aminosyren lysin som er viktig for stoffskiftet og som også bidrar til langvarig metthetsfølelse.

De glutenfrie frøene inneholder flere viktige mineraler som kalsium, magnesium, jern, samt E- og flere B-vitaminer.

Amaranthfrøene blir også malt til mel som kan heve næringsinnholdet i matlagingen din. Melet kan fint blandes med andre melsorter og du kan for eksempel bruke det i bakst, vafler, pannekaker og grøt.

Du finner amaranth og amaranthmel i helsekost butikkene.

Her er en enkel men supergod oppskrift til vafler med Amaranthmel.

Ingredienser: 1 porsjon

1 egg
1/4 kopp mandel melk (eller den du bruker)
3 ss amarantheml
1 ts linfrø eller chiafrø
1/2 banan
1 ts kanel
1/4 ts bakepulver
3 ss Stevia (eller sukrin) eller 4 dadler
1 ss kakao

Slik gjør du

Bland godt alle ingrediensene i en blender.

Hell blandingen i en varmt vafler jern og la de der i 5 min.

Topp de med frisk bæar, hønning, eller hva du liker best.

Kose dere.

Ha en sunn dag.

Tasty&Healthy by Lucy.